SzívSzalon

Üdvözöljük a Reitter Szívszalon honlapján!

 

Több évtizedes szívgyógyászati munkánk során jutottunk arra a döntésre, hogy a szívbetegek számára olyan járóbeteg ellátási formát hozunk létre, amelyik nincsen még tudomásunk szerint ebben a formában hazánkban. A tevékenység komplex jellege nem az orvos, uram bocsá még nem is teljesen a beteg, hanem a betegség igénye szerint épül fel.

Napjaink legpusztítóbb betegsége a keringési rendszer betegsége. Hazánkban az összes halálozás mintegy 51 %-át keringési betegség okozza. Ez a betegségcsoport nem egyidős az emberiséggel, hanem eléggé újkeletű, néhány száz éves, mondhatjuk, hogy frissen szerzett. Kialakulásához az emberiségnek aktívan tennie kellett. Tennie kellett a semmittevést, a rendszeres fizikai megterheléstől való elszakadást, a stresszben élést, a dohányzást, és nem utolsósorban a többletkalória fogyasztását jelentő táplálkozást.

Napjaink sodró életvitele részben ki is kényszeríti ezeket a lépéseket, főként, ha egészségünket minden szinten alárendeljük annak, amit boldogulásnak, a társadalomban való talponmaradásnak gondolunk. Ilyenkor figyelmen kívül hagyjuk, hogy a megszerzett boldogulás csak akkor marad fenn, ha Ön is egészségben fennmarad. Ha megbetegszik, nem lesz képes az elérteket fenntartani, családját és saját magát megvédeni. Fejére borul az élete és elsodorja a betegség.